חמישי בערב, דייט זוגי של אבא ואמא אחרי תקופה לא קצרה. מתיישבים לקראת חצות בלנדוור ומזמינים קפה ומשהו מתוק. היא מציעה שנזמין רוזלך. נשמע טעים.
המלצרית מגיעה עם הר של משהו שנראה כמו מעמול, אבל זה חם, פריך, קריספי בטירוף, מלא בנוטלה. הצלחת נשארה כמעט ריקה אחרי כמה דקות, רק כי נגמר לנו המקום בבטן והשעה מאוחרת. עכשיו, חייבים לשחזר. חיפוש מהיר בגוגל לא מצא דבר, חיפוש קצת יותר יסודי מצא את המתכון המקורי של לנדוור. ועכשיו לעבודה.
המצרכים:
3 כוסות קמח לבן (במתכון המקורי כתוב קמח ג'ירוסלה איטלקי, יצא טוב גם עם קמח לבן רגיל. ההבדל הוא בקושי הקמח)
1 וחצי כוסות מים פושרים
כפית שמרים יבשים
4\1 כוס שמן זית
2\1 כפית מלח
ממרח נוטלה
לעבודה, הכנת הבצק:
1. מערבבים קמח ושמרים בקערת עם המיקסר ומוסיפים לאט לאט מים (וו לישה)
2. מוסיפים את שמן הזית ולשים 5 דקות עם וו לישה במהירות נמוכה
3. מוסיפים מלח ולשים 5 דקות נוספות במהירות גבוהה עד שהבצק נפרד מדפנות הקערה
4. מכסים במגבת ומטפיחים עד להכפלת הנפח (כחצי שעה-שעה תלוי כמה חם היום)
5. לאחר סיום ההתפחה מוציאים את הבצק ומקפלים להוצאת האוויר
6. מחלקים את הבצק לארבעה כדורים שווים ומניחים על משטח מקומח להתפחה שנייה (חצי שעה)
הכנת הרולדות:
1. על גבי משטח מקומח מרדדים את הבצק באמצעות מערוך לבצק דק.
2. מורחים שכבה של נוטלה על גבי הבצק ומגלגלים לרולדה
3. חותכית לחתיכות של כ-2 ס"מ לעוגיות קטנות
מעבירים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ואופים עשר דקות בלבד!
לצערי, העוגיות האלה טעימות כשהן חמות מאוד. לאחר יום הן קצת מאבדות מהפריכות. שאגלה איך לשמור על הפריכות, אשתף כאן.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה